Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εθνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα
Συγκλίσεις και αποκλίσεις
Βιβλίο Κοινωνιολογία >> Κοινωνική πολιτική >> Έλληνες >> Εθνολογία - Ελλάς >> Ευρωπαϊκή Ένωση >> Πολιτική - Ευρώπη >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Κούλα Κασιμάτη () Κοκοσαλάκης, Νίκος (Kokosalakis, Nikos) Τσαούσης, Δημήτρης Γ. (Tsaousis, Dimitris G.) κ.ά. (et al.)
Φορέας: Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Panteio Panepistimio Koinonikon kai Politikon Epistimon. Tmima Koinonikis Politikis) Κέντρο Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕΚ.ΜΟ.ΚΟΠ) (Centre of Social Morphology and Social Policy)
Επιμελητής: Κούλα Κασιμάτη ()
Εκδότης: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-01-1036-4 Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός 2004
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 276
Η μελέτη της εθνικής και ευρωπαϊκής ταυτότητας και της μεταξύ τους σχέσης βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της προβληματικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο συλλογικό αυτό έργο εξετάζονται τα θέματα: (1) "Η ελληνική ταυτότητα και η Ευρώπη: Μια ιδιόμορφη ιστορική σχέση"· τα βασικά πολιτισμικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας είναι συμβατά με τις αξίες και τα πολιτισμικά κεκτημένα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. (2) "Το έθνος και η Ευρώπη: Οι απόψεις, οι στάσεις και οι διαθέσεις των πολιτών"· τα εθνικά, πολιτισμικά και συμβολικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας κατέχουν την πρωταρχική θέση στη συνείδηση των πολιτών, όμως η σχέση με την Ευρώπη τούς προβληματίζει ιδιαίτερα. (3) "Αναπαραστάσεις του έθνους, της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνικά ΜΜΕ και στα πολιτικά κόμματα"· τα ΜΜΕ έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, ενώ τα πολιτικά κόμματα τονίζουν περισσότερο τα πολιτικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας παρά τα πολιτισμικά συμβολικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας. (4) "Εθνική ταυτότητα των μεταναστών παράγοντας ξενοφοβίας και ρατσισμού"· η μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας εκδηλώνει ρατσιστικές τάσεις για τους ξένους και ιδιαίτερα για τους Αλβανούς. (5) "Ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα: Η εκπαιδευτική διάσταση των συγκλίσεων και αποκλίσεων"· εξετάζεται ο τρόπος που συγκλίνουν ή αποκλίνουν οι δύο αυτές ταυτότητες στο επίπεδο των θεσμών, των διδασκόντων και των διδασκομένων και διατυπώνεται ένα θεωρητικό μοντέλο για την ερμηνεία των διαφορών των τριών αυτών επιπέδων.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα